Aktif KonularAktif Konular Forum Üyelerini GösterÜye Listesi TakvimTakvim Forumu AraArama YardımYardım Kayıt OlKayıt Ol Güvenli GirişGüvenli Giriş
SOLIDWORKS
 :. AutoCad Forum .:.Görsel Video Dersler...:/DIGER CAD PROGRAMLARI/SOLIDWORKS
Mesaj icon Konu: solidworks ders notlary Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
YANKEE
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 509

Alıntı YANKEE Cevaplabullet Konu: solidworks ders notlary
    Gönderim Zamanı: 16-Ağustos-2007 Saat 19:34
Düz tyrtyl ?eklini olu?turmak:

Nerede kullanylyr: Birçok parçada özellikle dönen parçalarda daha iyi tutu? sa?lamak sürtünmeyi artyrmak ve daha kolay döndürmeyi sa?lamak (genelde el ile) için parçanyn silindirik yüzeyine tyrtyl çekme denilen bir i?lem uygulanyr. Bu i?lem torna tezgahlarynda basit bir aparat yardymyyla tala? kaldyrmadan yapylyr.

Nasyl yapycaz: A?a?yda basit bir düz tyrtyl i?leminin solidworks ile nasyl yapyldy?yny anlatmaya çaly?tym. Çaly?mamyz sadece görsellik açysyndan olup ölçüler çok fazla dikkate alynmamy?tyr.

Ylk olarak 50mm çapynda 20mm yüksekli?inde bir silindir çiziyoruz. Daha sonra bu silindirin kenarlaryna 2*45 derecelik pah kyryyoruz.

?imdi parçanyn düz yüzeylerinden birine sketch açyp a?a?ydaki ?ekli olu?turuyoruz.

Daha sonra cut extrude komutuna basyp baklava dilimi ?eklindeki bölgeyi seçip parçadan çykaryyoruz.Ardyndan circular pattern komutuna basyyoruz. Bizden bir eksen istiyecektir. Bunun için yukardan view menüsünün içinden temporary axes seçene?ini açyyoruz. Ortaya çykan ekseni seçiyoruz. Features to pattern seçene?inede cut extrude seçiyoruz.Resimdeki de?erleri girip komutu okeyliyoruz.

Ayny mantykla yapylmy? farkly iki tyrtyl i?lemi

Forumda baktym ama bulmadym böyle bi ders in?allah ilk ben veriyorumdur

Umarym dersler herkesin i?ine yarar
IP

YANKEE
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı YANKEE Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Ağustos-2007 Saat 21:12

Arkada?lar SolidWorks2007'yi nasyl buldunuz? Yorumlarynyz nedir???

Benim fikrim fazla bir de?i?iklik yok. Montajda bazy eklemeler yapylmy?.

Y?yerinde ve evde yükledim. ~8 yyldyr bu programy kullanmaktayym. Daha do?rusu 18 ay önce UG ile tany?ana kadar. Neyse...
IP

YANKEE
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı YANKEE Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Ağustos-2007 Saat 21:13
ben yaklasyk 2 senedyr kullanyorum 2007 yy yeny aldym ama seryal dosyasy trojanly sylemyorumda bana seryalleryny atarsan cok sevynyrym
IP

YANKEE
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı YANKEE Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Ağustos-2007 Saat 21:13
SolidWorks 2007 Serial Number : 0001 0001 0736 0361

" Registration Code For 2007 "

SolidWorks Registration Code : 0106C3FN
SolidWorks Office Registration Code : X704W4CO
SolidWorks Office Professional Registration Code : G5718F6I
SolidWorks Office Premium Registration Code : N70XF84C
IP

kbrarize
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 1

Alıntı kbrarize Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Kasım-2009 Saat 19:42
kl

IP

Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

kizlarfuga otelersan otelelegance oteldiamondofClub FamiliaClub Blue DreamsClub Asya OtelClub Armonia Otelburcclub otelbodrum crystalbera otelbelvü resortbalbeach bodrumbaia bodrumAkcay Resortoteldenalislami tatil yerlerilighthouse hotel bodrumletoonia fethiyeletoonia fethiyelatanya beachkefaluka otelkayamaris otelhamitoglu otelgreen forestgreen beach bodrumGRAND YAZICI TURBAN Grand Yazici MarmarisGrand Yazici Maresgrand newport otelgrand azur otelloryma otel